Keri Russell, 30, blev Felicity med en hel värld, för att sedan lägga skådespelarkarriären
på hyllan. Nu är hon tillbaka.
– Det är galet! Det är som att vara ett litet barn som leker. Jag får hoppa från byggnader som exploderar och hantera vapen. Man känner sig riktigt cool, säger hon om sin insats i ”Mission: Impossible III”.
Rollen är egentligen inte så stor. Trots det tränade hon bland annat boxning och vapenhantering i fyra månader inför sina actionspäckade scener mot Tom Cruise.
– Det finns så mycket jag är intresserad av, och i det här jobbet får jag prova på allt det. Det är likadant med min senaste roll. Där fick jag spela cello fyra timmar om dagen, och nu kan jag faktiskt spela cello på riktigt.

BLEV UTBRÄND

Rollen som cellist gör hon i kommande ”August rush”, där hon och Jonathan Rhys Meyers, som även han är med i ”MI 3”, spelar ett föräldrapar.
Keri Russell är onekligen tillbaka som skådespelare på allvar, ett jobb hon var omåttligt trött på efter åren i tv-serien ”Felicity”.
– Jag blev utbränd. Vi jobbade 18 timmar om dagen fem dagar i veckan i fyra år. Det var mina år kring 20 då andra kids strular till det och blir fulla – jag kunde inte göra något av det.
Så hon flyttade till New York och började plugga och ägna sig åt sådant som jämnåriga gör. Och till sist kom arbetslusten tillbaka.
Nyligen dök hon upp spritt språngande naken i Vanity Fair. Hon skrattar när det kommer på tal.
– Det är inget jag normalt gör, måste jag säga.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset