Det var ingen rolig syn som mötte Kerstin.
Det var ingen rolig syn som mötte Kerstin.

Kerstin Söderberg hyrde ut sin lägenhet på Blocket. Då användes den som bordell. ”Polisen tog en kille som precis kom ut och erkände att han hade köpt sex”.

I början av året hyrde Kerstin Söderberg ut sin lägenhet på Södermalm i Stockholm. Det beslutet ångrar hon i dag.

Paret som skulle bo där hyrde i stället ut lägenheten i tredje hand, och den förvandlades till en bordell, vilket Dagens nyheter var först att skriva om.

– Jag har fått plocka upp och städa hur mycket som helst, äckliga grejer som de behövde för sin verksamhet, säger hon till Metro.

►LÄS MER: Kvinna hyrde ut lägenhet på Airbnb – användes som bordell

I lägenheten hittade hon kondomer och glidmedel och soffan fick hon slänga eftersom den var trasig och luktade rök. Hon tvingades även tapetsera om, måla och slipa golv, utan ersättning från försäkringsbolag eller Brottsofferfonden. De hade dessutom stulit saker.

Det var när en granne tipsade om att en man gått in i lägenheten som Kerstin Söderberg larmade polis. De tog då mannen på bar gärning när han gick ut igen.

– De gjorde ett tillslag och tog en kille som precis kom ut och erkände att han hade köpt sex.

Men sedan dess har Kerstin Söderberg varit besviken på polisens agerande.

– De glömde fråga tjejerna den kvällen vem de jobbade för. De frågade bara om torsken som kommit ut.

►LÄS MER: Jättetillslag mot tysk megabordell

Paret som hyrde lägenheten har hon i stället kollat upp själv, och hittat tidigare domar mot båda. Hon har lämnat över namn, Facebookprofiler och kontaktuppgifter till polisen, som trots det inte gripit någon.

– Anledningen till att jag vände mig till pressen var för att få någon form av upprättelse. Jag kan inte släppa det. Varje gång jag tänker på det blir jag arg. De här människorna går fria och kan ta hit nya tjejer och de tjänar hur mycket som helst på andras lidande.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott Bostad