Kevin Hart.
Kevin Hart.

Häromdagen avslöjade skådespelaren och komikern Kevin Hart att han skulle leda Oscarsgalan 2019. Nu hoppar han av det ärofyllda uppdraget, efter att först ha vägrat be om ursäkt för gamla homofobiska inlägg på Twitter, när Oscarsakademin gav honom ett ultimatum.

Kevin Hart har lagt ut flera inlägg på både Twitter och Instagram, där han bland annat säger att han fick ett samtal från Oscarsakademin angående homofobiska Twitterinlägg han skrev kring åren 2009-2010. De ville att han skulle be om ursäkt, eller så skulle de behöva leta efter en ny värd till galan.

Kevin Hart säger i ett av klippen på sin Instagram att anledningen till att han inte vill be om ursäkt är för att han har pratat om Twitterinläggen flera gånger tidigare genom åren, och att han inte tänker göra det igen.

Men några timmar senare ändrade han sig, och bad om ursäkt.

”Jag har valt att hoppa av som värd för Oscarsgalan. Det är för att jag inte vill vara en distraktion under en kväll som ska hylla så många fantastiska talangfulla konstnärer. Jag ber uppriktigt om ursäkt till hbtq-samhället för mina okänsliga uttalanden från förr”, skriver han på Twitter.

Vem som nu ersätter Kevin Hart som värd är ännu inte känt. Galan sänds den 25 februari.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

Ett inlägg delat av Kevin Hart (@kevinhart4real)

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Oscarsgalan film