Kevin och Mikaela på semester. Nu söker de midsommarfirande hemma i Sverige.
Kevin och Mikaela på semester. Nu söker de midsommarfirande hemma i Sverige.

Har du också stått där några veckor innan midsommar utan en aning om hur du ska fira? Det gjorde Kevin, 32, och Mikaela, 23, från Göteborg – som nu söker midsommarbjudning via Blocket.

”Då alla vi känner valt att jobba & sova över hela midsommar, söker vi nu med ljus & lykta efter en trevlig tillställning eller bjudning.”

Så inleder "Kev" och "Mickan", eller Kevin och Mikaela, från Göteborg Blocket-annonsen där de söker en midsommarbjudning.

– Vi reser ju rätt mycket och då så tappar man ju lite av den umgängeskretsen man än gång hade. Vi har varit på Ibiza i två veckor och när vi skulle åka hem började vi prata om vad vi ska göra på midsommar och insåg att vi skulle vara hemma i Sverige och att vi hade noll planer. Och det var där idén kom upp, säger Kevin till Metro.

LÄS MER: Fredrik, 23, söker bostad – med en brutalt ärlig Blocket-annons

De har aldrig gjort en liknande sak tidigare, men så i förra veckan satte de sig ner och formulerade en annons, som nu ligger ute på köp- och säljsajten.

Där beskriver de sig själva som ett glatt par med en rad intressen, däribland resor, mat och musik.

"'Vi tänker framåt, ljust och positivt, och väljer alltid sol framför snö. Vi åker hellre långt än in till avenyn, och lever efter mottot 'för att vi kan'."

Det har på de tre dagar annonsen legat ute hunnit få en del förslag på festligheter, men ännu ingen som känts så klockren att de bokat in sig.

– För oss så skulle det nog vara den här klassiska potatisen, skärgård, den varianten. Vi kände att nu kommer vi hem två veckor innan midsommar och på de här två veckorna lär väl folk hinna ställa dit två stolar till, om du förstår vad jag menar.

LÄS MER: Så blir vädret på midsommar

De hoppas nu att ”någon grind eller dörr står öppen” och att de kan tänkas få några trevliga inbjudningar till midsommarafton. Och de måste inte heller vara i Göteborg.

– Det måste inte vara i Göteborg. Det var som vi skrev, vi åker hellre en bit bort än till Avenyn liksom.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset