Tjippar inte fikagästerna efter andan när de ser din limepaj har du fegat och inte gjort marängen tillräckligt hög.
Tjippar inte fikagästerna efter andan när de ser din limepaj har du fegat och inte gjort marängen tillräckligt hög.

När januari omärkligt gått över till VABruari behöver man snabba kolhydrater, och det NU! Vad passar då bättre än en amerikanskt överdådig och underbart sötsyrlig Key lime pie med ett monstruöst marängtäcke.

Ingredienser, 10 personer:
5 dl smulade digestivekex
1 tsk salt
1 tsk kanel
50 gram smör
8 äggulor
zest från 4 limes
2 burkar sötad, kondenserad mjölk
2 dl färskpressad limejuice
8 äggvitor
4 dl socker
1 dl vatten
Nypa salt

LÄS MER: Här är bästa krogarna i Stockholm, Göteborg och Malmö 

Mixa digestivekex, salt och kanel tills en smulig massa uppstår. Tillsätt smält smör och rör ihop till en slags superenkel pajdeg. Pressa ner i botten på en pajform och baka 15 minuter på 175 grader. Förbered fyllningen genom att vispa ihop ägg, limezest, kondenserad mjölk och limejuice. Häll i pajformen och baka i cirka 25 min på 175 grader. Ta ut och låt svalna.

Nu har det blivit dags att göra den italienska jättemarängen. Det är enklare än det låter, bara vispa äggvitan till ett hårt skum och koka upp vatten och socker till 121 grader – varför det måste vara ett sådant exakt gradantal behöver ni inte bry era söta små huvuden om. Det bara är så, okej? Häll sedan denna sockerlag i en tunn stråle ner i äggvitan och vispa med elvispen på max.

Fortsätt vispa tills marängen är ljummen, fluffig och blank. Fint! Fördela marängen jämnt över hela den nu svala tårtan. Bränn av med en gasbrännare eller i en maxad ugn någon minut, marängen ska bara få färg. Servera med massa nybryggt kaffe.

LÄS MER: Så gör du godaste tomatsoppan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset