I somras hittades en pojke i en sommarstuga i Tammerforstrakten. Han hade hållits fången i två år enligt finländska medier.
I somras hittades en pojke i en sommarstuga i Tammerforstrakten. Han hade hållits fången i två år enligt finländska medier.

En 41-årig man och en 29-årig kvinna höll en fyraårig pojke gömd för omvärlden i två år. För att han inte skulle kännas igen kläddes pojken i flickkläder.På fredagen föll domarna i det brutala – men också snåriga – fallet.

Kvinnan dömdes till ett treårigt fängelsestraff och mannen till två och ett halvt års fängelse.

Det var i somras som pojken hittades i en sommarstuga i Tammerforstrakten efter att polisen flera månader tidigare hade bett allmänheten om tips.

Enligt rätten hade pojkens utveckling tagit stor skada av den långa period han hållits gömd. Bland annat var han på en ettårings utvecklingsnivå i flera avseenden, inte minst när det gällde talförmågan.

Bakgrunden till kidnappningen är ett komplicerat händelseförlopp, skriver nyhetsbyrån FNB.

Barnet är kopplat till ett fall med människohandel och ska vara son till en kvinna som i fyra år hölls som fånge på olika ställen i Finland, rapporterade Vasabladet i samband med att pojken hittades

Pojkens far och dennes dotter hade alltså i fyra år hållit pojkens mamma fången hos sig. Fadern ska ha utnyttjat kvinnan sexuellt och flera barn ska ha fötts under perioden.

Fadern och dottern dömdes 2015 till fleråriga fängelsestraff för grov människohandel.

Den kvinna som dömdes på fredagen har tidigare haft en relation med pappan, och det är med en ny partner som hon ska ha gömt den fyraårige pojken.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset