Kikki Danielsson bröt foten på tre ställen i höstas. Nu ska hon stå på Melodifestivalens scen för tionde gången i karriären. – Jag haltar lite ibland, men jag tar mig fram och det är inga problem på scen. Jag går in själv och ut själv, hittills i alla fall, säger hon till Metro.

Det var 40 år sedan som Kikki Danielsson deltog i Melodifestivalen för första gången. I år tävlar hon med bidraget ”Osby Tennessee”.

– Den här gången är det en hemsnickrad låt. Sulo och jag har gjort den tillsammans. Så vi får stå med i rutan på textraden. Jag har alltid tänkt att ”tänk om man fick stå som textförfattare någon gång”.

Hur ser du på dina vinstchanser?

– Det beror på. Det är väl jag som är äldst, det är alltid jag som är äldst numera. Och sedan Edward. Sedan är det bara ungdomar. Och det är ju många ungdomar som röstar. Det är deras grej att hålla på med telefoner. Det kanske inte folk i min ålder eller mina fans gör. Men jag har faktiskt en stor bredd bland mina fans, så jag hoppas att de plockar hem hjärtappen och röstar.

Vem ser du som din största konkurrent i den här deltävlingen?

– Benjamin Ingrosso brukar ha bra låtar och föra sig bra på scen.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset