I en video som nu sprids i sociala medier går två unga killar hand i hand genom Moskvas gator. Med hatet de får möta vill de skildra homofobin i Ryssland.

Metro har tidigare skrivit om den utbredda homofobin i Ryssland och hur det styrande partiet Enade Ryssland tagit fram "straight-flaggor" för att skapa en kontrast mot gay pride-flaggor och för att motverka vad de anser vara en ”homofeber” i landet.

I en video som gjorts av den ryska Youtubegruppen ChebuRussiaTV har två unga män valt ett nytt sätt att skildra den utbredda homofobin på.

► LÄS MER: Ökad intolerans mot homosexuella i Ryssland

I stil med tidigare videos som 10 hours of walking in NYC as a woman går de två unga killarna genom Moskvas gator hand i hand.

I videon ser man bland annat hur de unga killarna får möta hat i formen av verbala trakasserier och ibland till och med handgripligheter. Videon har i skrivande stund över en och en halv miljon visningar på Youtube.

Ryssland har fått utstå mycket internationell kritik för hur hbtq-personer behandlas i landet, särskilt efter att regeringen införde en ny lag 2013 som förbjöd människor från att utsätta minderåriga för ”homosexuell propaganda” .

► LÄS MER: Här är Putins svar till Prideflaggan – straightflaggan

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset