Djurparken vädjar om allmänhetens hjälp. Djuret på bilden har inte med händelsen att göra.
Djurparken vädjar om allmänhetens hjälp. Djuret på bilden har inte med händelsen att göra.

Killingen kidnappades från Slottsskogens djurpark – och hittades senare misshandlad, bränd och våldtagen. Djuret fick avlivas. Personalen på djurparken vädjar nu hjälp från besökare.

Personalen på Slottsskogens djurpark i Göteborg upptäckte att en killing saknades när de räknade in djuren på måndagsmorgonen.

►LÄS MER: Erik har sex med djur: ”Jag följer inte lagen”

Killingen hittades senare vid Azaleadalen – så pass svårt skadad att den fick avlivas. Av skadorna att döma hade djuret bland annat bränts och våldtagits, enligt Expressen.

– Någon person verkar ha tagit sig in i djurhagen och hämtat ut killingen, under natten eller tidig morgon. Djuret var svårt misshandlat och det är en tung dag för oss som arbetar med djuren här. Tyvärr är det svårt att fullt ut skydda sig från den här typen av ondska, berättar Anna Schönström, djuransvarig i Slottsskogens djurpark, i ett pressmeddelande.

Händelsen är polisanmäld och brottsrubriceringen är djurplågeri. Men i nuläget finns ingen misstänkt. På djurparken diskuterar de nu hur djurens säkerhet kan förhöjas. De vill också ha hjälp av parkbesökare som ser eller hör något misstänkt.

– Om någon har sett något som kan kopplas ihop med nattens händelse eller om de ser att någon beter sig annorlunda i djurhagarna vill vi att de hör av sig till oss, säger Per Åberg, chef för Slottsskogen.

LÄS MER: 20-åring åtalas för djurplågeri – sköt ihjäl katt med tre pilar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott