Kim Molinder fick sin rullstol stulen under helgen. På måndagen fick en kompis köra runt honom i en kontorsstol.
Kim Molinder fick sin rullstol stulen under helgen. På måndagen fick en kompis köra runt honom i en kontorsstol.

När 16-åriga Kim Molinder kom till skolan i måndags med färdtjänsten fick han en chock. Hans rullstol var borta. ”Jag tänkte vem stjäl en rullstol?”, säger Kim.

Kim Molinder är född med ryggmärgsbråck och har inga muskler i sina vader. Han kan inte stå, knappt krypa, utan tar sig runt med rullstol. Han har en i skolan och en i hemmet. Utomhus har han permobil.

Men när 16-åriga Kim kom till skolan i måndags och skulle använda rullstolen var den borta, skriver Sundsvalls tidning. Han hade lämnat den på samma ställe som alltid.

– När vi inte hittade den tänkte jag var är rullstolen? Vem skulle kunna stjäla en rullstol? Jag missade en hel lektion, säger Kim till Metro.

Sen slog det honom att skolan haft öppet hus under helgen. Då hade flera andra personer som inte brukar vara i skolan kunnat komma in. Kims mamma Victoria misstänkte aldrig någon av Kims kamrater.

– Alla på skolan bryr sig om Kim och har hjälpt honom i ur och skur, säger Victoria.

Hon la ut ett inlägg på Facebook för att sprida nyheten om den stulna rullstolen och möttes av mycket kärlek. Samtidigt fick hon ett meddelande av en person som sett tre unga killar på Sundsvalls tågstation åka omkring med en rullstol som uppenbarligen inte passade dem.

►LÄS MER: Piprökare lämnades ensam i rullstol – började brinna

Kim berättar att han nu får ta rullstolen hemifrån och hålla på och transportera den på permobilen. Han säger att han vill leta rätt på rullstolen och säga till dem som stal den att inte stjäla. Den dagen fick en kompis dra omkring Kim i en kontorsstol.

– Det var förnedrande, säger Kim.

Och mamma Victoria stämmer in.

– Det känns för jävligt. Någon tanke måste man ju ha när man stjäl en rullstol. Förstår inte hur man mage att bara ta den.

Rullstolstillverkaren Permobil såg inlägget som Victoria gjorde och har sagt att de ska fixa en rullstol till Kim inom 2-3 veckor. Men för Kim är det själva stölden som är kränkande.

– Vem skulle kunna ta en annan persons ben? säger Kim Molinder.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset