Peter Madsen är dömd för att ha mördat journalisten Kim Wall i samband med att hon skulle göra ett reportage om honom.
Peter Madsen är dömd för att ha mördat journalisten Kim Wall i samband med att hon skulle göra ett reportage om honom.

I dag har det gått ett år sedan journalisten Kim Wall mördades av Peter Madsen. Nu har den danske ubåtsbyggaren blivit misshandlad i fängelset, rapporterar dansk press.

En 18-årig medfånge ska ha attackerat och misshandlat 47-årige Peter Madsen på Storström fängelse i Danmark, rapporterar bland annat den danska tidningen VG och Folketidende.

– Vid överfallet har det brukats våld, och det blev en ansiktsskada till följd av våldet, säger polisinspektören Kim Kliver vid Sydsjälland och Lilland Falsters polis till tidningen.

Peter Madsen fick behandling på sjukhus, men ska enligt uppgift nu vara tillbaka på fängelset.

Inga vapen användes i överfallet, enligt polisen.

LÄS MER: Kolumn: Kajsa Ekis Ekman: Varför varnade ingen om Madsen? 

Journalisten Kim Wall skulle göra ett reportage om den danske ubåtsbyggaren och klev 10 augusti 2017 ombord på hans ubåt. Peter Madsen är dömd för att ha mördat henne och sedan styckat kroppen.

På årsdagen av dotterns död berättar Kim Walls mamma Ingrid Wall i Sommar i P1 om sorgen efter dottern och den ovissa tiden när hon var försvunnen.

Till minne av Kim Wall hålls nu även flera lopp runtom i världen till hennes minne. Loppet arrangeras i bland annat i New York, Trelleborg, Peking, San Fransisco och Istanbul.

LÄS MER: Flera båtägare såg Kim Wall: Såg glad ut

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset