Nu är det slutstrippat på begravningscermonier i Kina. 
Nu är det slutstrippat på begravningscermonier i Kina. 

Striptease har blivit en trend i Kina för att locka fler till begravningar. Nu vill landets kulturdepartement förbjuda traditionen.

Anhöriga till avlidna i Kina får nu klara sig utan den något ovanliga underhållningsformen på begravning – strippor.

Kinas kulturdepartement vill nämligen få stopp på traditionen, skriver The Wall Street Journal. Dansöserna, som blivit ett vanligt inslag i begravningsceremonier på vissa delar av landsbygden i Kina och i Taiwan, förstör "ordningen och den sociala atmosfären" på landsbygden, menar departementet.

I Jiangsu-provinsen greps nyligen ett antal personer vid en stor begravning efter att de deltagit i ”erotiska och avslöjande framträdanden på scen” och i februari ska två kvinnliga strippor ha dansat utan kläder framför en bild på den avlidne.

På flera håll i Kina finns en övertygelse om att det för med sig tur att ju fler som kommer på en begravning, desto mer hedras den avlidne och desto mer tur i livet efter döden. Att bjuda in strippor till begravningen har därför blivit ett effektivt sätt att locka folk att komma.

Det är inte första gången som kinesiska myndigheter försöker stoppa strippandet. Redan 2006 gjordes en kraftansamling för att få bukt med problemet, men traditionen lever vidare än i dag.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset