Moderatledaren Anna Kinberg Batra stänger återigen dörren för ett regeringssamarbete med SD. Arkivbild.
Moderatledaren Anna Kinberg Batra stänger återigen dörren för ett regeringssamarbete med SD. Arkivbild.

Genom sina handlingar visar Sverigedemokraterna att det är ett rasistiskt parti. Det säger moderatledaren Anna Kinberg Batra och stänger återigen dörren för ett regeringssamarbete.

Statsminister Stefan Löfven har tidigare krävt att Moderaterna ska tydliggöra om partiet kan tänka sig att styra Sverige med stöd från Sverigedemokraterna. I en intervju med Dagens Nyheter upprepar Anna Kinberg Batra att hon inte är beredd att förhandla med Jimmie Åkesson om stöd. Det största problemet är att SD exploaterar missnöje i stället för att göra något åt det anser Kinberg Batra. Genom att Sverigedemokraterna skyller de flesta av Sveriges problem på invandring och har en nollvision smiter partiet från att ta något egentligt ansvar.

– Jag tycker att det är ett rasistiskt parti i sina handlingar. Jag tror inte att alla deras väljare är det. Men röstar man på Sverigedemokraterna för att man är missnöjd med Stefan Löfven, då får man inga lösningar av Jimmie Åkesson. Jag tycker att han är ansvarslös, säger hon till DN.

Centerpartiet och Liberalernas partiledare Annie Lööf och Jan Björklund har gjort klart att de inte kan tänka sig att sitta i en regering som på något sätt är beroende av Sverigedemokraterna. Men även om Kinberg Batra inte är beredd att förhandla med SD, utesluter hon inte att ta makten med SD:s passiva stöd.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset