Kirill Tereshin sägs ha injicerat flera liter av synthol i sina armar.
Kirill Tereshin sägs ha injicerat flera liter av synthol i sina armar.

Medan andra dricker proteinshakes och går till gymmet några dagar i veckan kokar den 21-åriga Kirill Tereshin ihop egen synthol, ett preparat som gör att musklerna ser större ut.

Den ryske ex-soldaten Kirill Tereshin ska ha skapat en egen version av synthol och har enligt sig själv injicerat flera liter av preparatet i sina armar. Målet är att slå världsrekordet i störst biceps. Substansen ökar inte på något sätt muskelmassan, utan är bara en tillfällig kosmetisk lösning.

LÄS MER: ”26-åriga Paris vill se ut som Barbie – har opererat sig för 300 000 kronor”

Enligt Mirror ska Tereshin ha injicerat preparatet för första gången i somras och såg resultatet på bara några dagar. Då hade hans armar ökat i omkrets med 26 centimeter och nu har han en omkrets på 60 centimeter.
– Jag gjorde det och fick 40 graders feber. Sedan låg jag i sängen och trodde att jag skulle dö, men allt ordnade sig, ska Tereshin ha sagt.

Preparatet är förbjudet i Sverige på grund av hälsoriskerna, som bland annat innebär ökad risk för stroke och hjärnskador. Trots det är det många kroppsbyggare som använder synthol runt om i världen.

Läkare varnar Tereshin för att han kan tvingas amputera armarna ifall han fortsätter injicera den hemmagjorda substansen.
– Det kommer inte att hända omedelbart, men han kan behöva amputera i framtiden, säger den ryska läkaren Evgeny Lilin.

Trots varningarna verkar inte Tereshin vilja sluta. Men efter chocken över hans bilder har han tagit bort sina sociala medier.

LÄS MER: Instagramprofil tatuerade sin katt – anklagas för sadism

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset