Bloggaren Kissie har tröttnat på alla tabun när det gäller mens och tamponger. Nu utmanar hon med en tampongbild från toa på Instagram. – Jag har kommit på mig själv gömma tampongen på väg till toan och så ska det inte vara, säger hon till metro.se.

All Over Press/ Instagram

Alxandra Nilsson, 23, som bloggar som Kissie är inte främmande för att ta upp kontroversiella ämnen i sin blogg . Nu ger hon sig in i mensdebatten . 

På lördagen lade hon upp en bild där hon sitter på toaletten med neddragna byxor och en tampong i handen. ”En av dom mest naturliga saker här i livet”, skriver hon i bildtexten.

LÄS MER: Kräver extra lägenhet att bo i när frun har mens

– Jag använder dom har små rackarna också, precis som alla andra tjejer! Det är ingenting konstigt alls och det är så himla vanligt, säger Alexandra Nilsson till metro.se.

Som en av Sveriges största bloggare ger Kissie knappast sken av att vara blyg, men hon är inte immun mot menstabut för det.

– Jag har kommit på mig själv gömma tampongen på väg till toan och så ska det inte vara.

LÄS MER: Så här känns det att ha mens

Hon lägger också ett feministiskt perspektiv på frågan. Om män hade haft mens skulle tabut inte finnas, tror hon.

– Jag tror personligen att om alla människor hade haft mens hade tamponger och annan mensskydd varit gratis. 

Nu hoppas hon att inlägget ska hjälpa till med att få bort skammen och att ingen ska behöva smussla med tamponger.  

Artisten Zara Larsson lade för inte länge sedan upp en bild där ett tampongsnöre syntes på Instagram som blev mycket uppmärksammad. Den bilden togs bort men än så länge ligger Kissies bild kvar. Många kommentatorer på Kissies Instagram menar att bloggaren försöker apa efter Zara Larsson, som också blev internationellt känd med sin kondombild, men så är det inte alls menar hon.

– Nej men jag förstår varför folk tror det, båda våra bilder är väldigt ’in your face’. Jag har lyft ämnet förut om just mensskydd men det krävdes visst en tydlig bild på tampongen för att folk skulle läsa vad jag faktiskt tycker. Flera tjejer borde våga ta upp liknande ämnen, säger Alexandra ”Kissie” Nilsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset