Så här såg det ut då Patrik Kittel tävlade i OS i Rio i somras.
Så här såg det ut då Patrik Kittel tävlade i OS i Rio i somras.

Superryttaren Patrik Kittel kommer hem till Sverige under Sweden International Horse Show då han tillsammans med stjärnor ur världseliten tävlar i Top Star Dressage Final – som han själv både grundat och bjudit in tävlande till.

Patrik Kittel bor i Tyskland och är en av Sveriges mest kända dressyrryttare. Efter en lång karriär med både OS-tävlingar och EM-medaljer kommer han nu hem till Sweden Horse Show där han har flera roller: Han ska moderera samtal, intervjua ryttarstjärnor och är grundare av tävlingen Top Star Dressage Final – där han både bjudit in tävlarna och tävlar själv.

►Se andra avsnittet av You tube-stjärnorna systrarna Elfstrand här. 

- Jag har inte gjort det jättelätt för mig själv för jag har bjudit in så många bra ryttare! säger han. Men man får ju vara oegoistisk och tänka att huvudsaken är att det blir ett bra startfält. Jag har försökt välja bland de 20 bästa på världsrankingen och så har jag med ett wild card för att jag gärna ville ha med en svensk. Jag har tänkt göra det så optimalt som möjligt både internationellt, för Sverige och för publiken, det blir världsklass men utan att bli långdraget. Det är också väldigt bra prispengar som jag hoppas att vi kommer att bygga upp med åren, så vi så småningom får den absoluta toppklassen i Stockholm!

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset