Färre men vassare ekipage.Det ska ge tyngd åt dressyren när statusen som världscup gått förlorad i Sweden International Horse Show.

Den svenske toppryttaren Patrik Kittel drar i trådar för att samla ett så imponerande startfält som möjligt till showen i Friends den 24-27 november.

Hittills har han nystat framgångsrikt.

Nederländaren Hans Peter Minderhoud och tyskan Jessica von Bredow-Werndl är de senaste som tackat ja till ett förlängt veckoslut i Sverige.

"Det är två absoluta toppryttare som kommer till Stockholm", säger Patrik Kittel i ett pressmeddelande.

Minderhoud har hunnit bli bekant för den svenska publiken efter flera framgångar i showen de senaste åren. Jessica von Bredow-Werndl har bland annat vunnit EM för unga ryttare, ridit i EM och såväl i våras som förra året kom hon trea i världscupfinalen i Göteborg.

Sju ryttare har hittills tackat ja, tre återstår att presentera.

"Startfältet i Friends Arena ligger nu bland de bästa i världen, alla på startlistan hittills ligger inom topp 15 i världen", påpekar Patrik Kittel.

Dressyrens världscup inleds i helgen i Odense. Mads Hendeliowitz/Jimmie Choo, Tinne Vilhelmson Silfvén/Paridon Magi och Rose Mathisen/Zuidenwind är de svenska ekipagen. Paulinda Friberg skulle ha ridit men har strukit sig med Di Lapponia.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset