Mannen som är klädd i en Ku klux klan-liknande dräkt har identifierats och har nu efterlysts i Finland.
Mannen som är klädd i en Ku klux klan-liknande dräkt har identifierats och har nu efterlysts i Finland.

En finsk 19-åring har nu gripits efter att under fredag klädde sig i en Ku klux klan-kåpa utanför en flyktingförläggning i Finland. Mannen har förhörts av polisen och berättar nu att han ångrar sig.

Under förra veckan kunde Metro berätta om hur ett 40-tal personer attackerat ett flyktingläger i Finländska Lathis med fyrverkipjäser. Tilltaget kritiserades bland annat av Finlands statminister Juha Sipilä som kallade attacken ”oacceptabel”.

Mest uppmärksamhet fick en av demonstranterna som sågs iklädd en dräkt lik den som används av den amerikanska högerextrema organisationen Ku klux klan.

► LÄS MER: Rasistattack mot flyktingar fördöms


Den 19-åriga mannen har nu gripits och förhörts av polisen. Han misstänkts för offentlig uppmaning till brott och skymfande av Finlands flagga. Polisen utreder också om det finns underlag för att straffa mannen för hets mot folkgrupp.

Till svenska Yle berättar nu mannen, som inte har någon tidigare brottsbakgrund, att han ångrar det han gjorde, och att han bara hängde med på grund av att en kompis föreslagit det.

Mannen nekar till att han skulle ha varit en av personerna som avfyrat fyrverkeripjäser och kastat stenar.

► LÄS MER: Ku klux klan-man efterlyst i Finland

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset