Syn av brottsplats i samband med rättegången i Alingsås tingsrätt mot de två män som åtalats för dubbelmord och grovt rån i Långared i oktober.
Syn av brottsplats i samband med rättegången i Alingsås tingsrätt mot de två män som åtalats för dubbelmord och grovt rån i Långared i oktober.

I dag faller hovrättsdomen mot de två män som brutalt ska ha dödat Torgny och Inger Antby i Långared. Torgnys bror, Kjell Antby, känner oro. Trots att männen dömdes till livstid i tingsrätten.

En enig Alingsås tingsrätt dömde de två männen, 34 och 40 år, till livstids fäng­else för att ha mördat och sedan rånat lant­brukarparet Torgny, 69, och Inger Antby, 71, i Långared utanför Al­ings­ås den 19 oktober förra året.

Männen, som hävdade sin oskuld, överklagade och nu faller hovrättens dom. Torgnys bror, Kjell Antby, har suttit med under alla förhandlingsdagar i hovrätten.

– Det var egentligen inget nytt. På något sätt gjorde de nya vittnena det värre för de tilltalade, tyckte jag.

Det var en svåger till 34-åringen som berättade att svensk polis hade fotograferat under en husrannsakan i Polen, något de ­säger sig inte ha gjort. Det skulle stärka 34-åringes försvar som bygger på att ­polisen ska ha planterat ­bevis.

I dag klockan 11 blir hovrättens dom offentlig.

– Jag känner mig lugn, men det finns ändå en ­gnutta oro att hovrätten gör en annan bedömning än tingsrätten, säger Kjell Antby.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset