IS-krigaren skröt om höglvarteret i sociala medier. Det ledda amerikanska flygplan till platsen.

En medlem i Islamiska Staten tog en selfie vid en av terrororganisationens huvudkvarter och delade bilden i sociala medier. Svaret kom inte med en gilla-markering eller delning – utan med precisionsbomber. 

Vid ett frukostmöte tidigare i veckan berättade amerikanska flygvapnets general Hawk Carlisle hur hans underordnade i Florida hade fått nys om en viktig IS-bas i Syrien. 

– De ser någon idiot som står vid sitt högkvarter och i öppna forum skryter om kommandocentralen och IS kontrollmöjligheter, säger han enligt Defensetech.org

Efter avslöjandet tog det mindre än 24 timmar innan tre bomber utplånade basen. 

Utan några marktrupper är amerikanska styrkor förutom satellit- och flygspaning också beroende av sociala medier för att hitta IS-mål. Organisationen använder sociala medier flitigt för att rekrytera och för att sprida skräck. 

På onsdagen bombade USA-lett flyg även en bilbombsfabrik i Hawijah. Enligt USA:s biträdande utrikesminister Antony Blinken har fler än 10 000 IS-krigare fått sätta livet till i flygräderna de senaste månaderna. Även civila offer har observerats.

► LÄS MER: Rafael ska kriga mot IS: ”Jag ser dem som monster”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset