John Guidetti är nöjd med sin insats mot Luxemburg.
John Guidetti är nöjd med sin insats mot Luxemburg.

Chanserna var många, men målen uteblev för anfallsparet Berg-Guidetti mot Luxemburg.En grämde sig. En var väldigt nöjd.

– Riktigt nöjd med min egen insats, tycker det var min bästa landskamp. Jag gör det bra med de bollar jag kan få och som lag är jag riktigt nöjd att vi tar tre poäng, säger John Guidetti till pressuppbådet i Luxemburg.

– Jag hade hoppats att man fick någon chans själv att sätta dit den, men nu fick jag agera framspelare i dag – men det är lika kul det, säger Celta Vigo-anfallaren som bjöd Emil Forsberg på ett praktläge i första halvlek.

Den gången räddade Luxemburg-målvakten Anthony Moris. Men det gjorde han inte när Marcus Berg agerade framspelare efter en knapp timme och spelade fram Mikael Lustig till segermålet.

– Ja, det var skönt. Men det kunde blivit något mål med, personligen, så det grämer man väl sig lite över kanske, säger Berg som själv hade en god mängd skapliga lägen, särskilt i första halvlek.

– Jag tycker att vi skapade otroligt mycket chanser och skulle väl ha avgjort i första halvlek egentligen, säger värmlänningen.

Båda anfallarna ger samtidigt Luxemburg en eloge för deras friska satsning med fyra tonåringar i startelvan.

– Kul, kul. De försöker ändå spela fotboll. Det visar ju att det är ett duktigt landslag. Det är kul att de satsar ungt och i framtiden kan det bli bra, säger John Guidetti.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset