På torsdag ska Klingandes låt "Somewhere new" bli med video, direktsänd via Facebook. Pressbild.
På torsdag ska Klingandes låt "Somewhere new" bli med video, direktsänd via Facebook. Pressbild.

Den franske house-producenten Klingande kommer till Stockholm på torsdag för att göra världshistoriens första musikvideo som direktsänds via Facebook. – Vad som helst kan hända, säger han.

Den 8 september klockan 20 tänker Klingande, eller Cédric Steinmyller som han egentligen heter, skriva musik- och Facebook-historia med sin direktsända musikvideo till singeln "Somewhere new".

Han beskriver videon som "en välkoreograferad föreställning" som kommer att pågå under en obruten tagning.

– Det var min manager som kom med idén och jag tyckte den var fantastisk. Jag vill verkligen göra någonting annorlunda, säger Steinmyller.

Att musikvideon genomförs i Sverige är ingen slump. Det var artister som Avicii och Axwell som inspirerade Steinmyller till att påbörja sin egen musikkarriär – något som också speglas i hans val av artistnamn.

Klingande fick en stor hit med den saxofonförstärkta låten "Jubel" för tre år sedan. Men framgången resulterade också i en etikett som har varit svår att skaka av sig.

– Det var tufft i början eftersom folk förväntade sig mer av samma vara. Jag vill inte bli stämplad som "saxofon-producenten". Det har tagit lång tid att få folk att förstå att jag vill göra andra saker också. Jag experimenterar med nya influenser på varje ny låt jag gör, säger Steinmyller.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset