Kliver ut ur skuggan Efter flickvännen Kristen Stewarts otrohetsaffär och separationen från henne kommer nu Robert Pattinson ut som en ny människa.
Kliver ut ur skuggan Efter flickvännen Kristen Stewarts otrohetsaffär och separationen från henne kommer nu Robert Pattinson ut som en ny människa.

Robert Pattinson är ständigt på allas läppar. Men den senaste tiden har karriären stått i skuggan av ex-flickvännen Kristen Stewarts otrohet. Men nu är han åter i strålkastarljuset med huvudrollen i David Cronenbergs film ”Cosmopolis”.

Regissören David Cronenberg, känd för filmer med explicit våld och ofta utforskande av människokroppen, och ”Twilight”-skådespelaren Robert Pattinson, känns som en udda kombination. Är det början på en ny karriär för Pattinson?
– Jag har alltid velat jobba med David Cronenberg men trodde aldrig att det skulle hända, i synnerhet efter ”Twilight” – jag var rädd att jag bara skulle bli typecastad för roller, säger han till Metro. 

Och så skrev han på för ännu en Cronenbergfilm utan att ha läst manus.
– Ja, men å andra sidan så läste jag manuset till ”Cosmopolis” ett år innan David frågade mig om rollen och jag tyckte redan innan att manuset var fantastiskt. Från första gången jag läste det så kändes det som om rollen sträckte sig ut mot mig, jag kan inte förklara det.

I en scen i ”Cosmopolis” ska hans rollfigur få sin prostata undersökt. 
– Fem minuter innan vi ska börja filma säger David: ”Jag vill ha dina pungkulor hängande i den övre delen av bilden”. Jag minns att min första tanke var att jag skulle kunna göra allt han bad mig om. Men sedan pratade jag med David och sa att jag inte kunde göra det. Han tog det bra. I stället blev det en rätt bisarr scen och du kommer inte att få se något liknande igen på länge, jag lovar.

Robert Pattinsons tidigare flickvän Kristen Stewart var otrogen mot honom i somras. Hur har detta påverkat deras respektive karriärer?
I augusti när filmen hade premiär i New York var Kristen Stewart bannlyst från både röda mattan och efterfesten. Hon sparkades också från rollen i uppföljaren av ”Snow White and The Huntsman” som filmbolaget sedan skrotade för att satsa på en spinoff-film med Chris Hemsworth. 

Robert Pattinson däremot har bland annat landat en roll i Werner Herzogs kommande film ”Queen of the desert” där han ska spela mot Naomi Watts.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Weekend