Klockan 10 på fredag drar Experts jätterea igång.
Klockan 10 på fredag drar Experts jätterea igång.

Jätterea på elektronik i helgen. Metros prylexpert: "Bestäm i förväg vad du är ute efter"

De 73 butiker över hela landet som berörs av Experts konkurs kommer att vara stängda fram till fredag klockan 10 då utförsäljningen drar igång.
– Vi ska sälja ut så snabbt som möjligt och räknar med att det mesta är sålt inom de närmaste 14 dagarna. Förhoppningsvis är allt slutsålt inom en månad, säger konkursförvaltare Michael Levin på Hamilton advokatbyrå i Stockholm som hanterar Experts konkurs.

► HÅLL KOLL PÅ PRYLAR – METROS PRYLBLOGG 

Prissänkningarna kommer att gälla för hela sortimentet.
– Vårt intresse är att få in så mycket som möjligt till konkursboendet. Men vi räknar med att det blir en rabatt på 25 procent för samtliga produkter, till att börja med, säger Mikael Levin.

Håll huvudet kallt och bestäm dig i förväg för vad du behöver, råder Metros prylexpert Aron Andersson.

Vad ska du själv kolla efter på Experts rea?
– Jag hade gärna hittat en ny kamera, det brukar Expert ha en hel del av. Dessutom gick mina hörlurar sönder i dag, så jag behöver ett par nya. Sedan brukar jag alltid dröja kvar vid spel- och blueray-hyllorna lite för länge.

Vad kan du tipsa läsarna att kolla extra i - fyndlådor eller bland hemmabiosystemen?
– Jag tror inte att någon enskild produkt är bättre. Fördelen i det här fallet är att rean gäller hela sortimentet. Men bestäm i förväg vad du letar efter, de bra grejerna tar troligtvis slut först. Varför inte en stavmixer, det kan du alltid ge bort i present.

Särskilda grejer du ska undvika?
– I höst kommer många nya mobiltelefoner, surfplattor och tv-apparater. Vill du ha det senaste så är det nog bättre att vänta. Var också noga med att kolla vilka garantier som gäller, går något sönder får du troligtvis ingen hjälp från Expert.

Vilka tror du kan bli de riktiga klippen?
– De riktiga klippen blir förmodligen de dyraste prylarna. Där går det åtminstone att tjäna mest pengar. Det kan handla om datorer, tv-apparater eller hemmabiosystem.

Vad ska man akta sig för?
– Största faran är att köpa massa skit du inte behöver. Bara för att det är billigare är det inte nödvändigtvis bra.

Läs mer: Här är Expertbutikerna med rea

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset