Steven Gerrard jublar över ett mål för LA Galaxy. Arkivbild.
Steven Gerrard jublar över ett mål för LA Galaxy. Arkivbild.

Steven Gerrard lägger av efter nästan 19 år i toppfotbollen.Liverpool-ikonen hyllas, men den nuvarande tränaren Jürgen Klopp säger krasst:– Han vill inte bli behandlad som en legendar.

I förra veckan meddelade Steven Gerrard att han lämnar Los Angeles Galaxy. Nu har 36-åringen bestämt sig för att lägga av helt med fotbollen.

"Jag kan bekräfta att jag slutar min aktiva spelarkarriär. Jag har haft en otrolig karriär och är tacksam för allt under min tid i Liverpool, det engelska landslaget och LA Galaxy", säger mittfältaren i ett pressmeddelande.

Gerrard spelade 17 år i Liverpool, tolv av dem som kapten, och vann sju titlar inklusive Champions League 2005 – men han blev aldrig engelsk ligamästare. Han avslutade karriären med 1,5 år i den amerikanska fotbollsligan.

Sägs bli tränare

Rykten säger att Gerrard är på väg att ge sig på en tränarkarriär, något han i alla fall inte tillbakavisar:

"Jag är entusiastisk inför framtiden och känner att jag fortfarande har mycket kvar att ge inom sporten. Jag ser nu över ett antal förslag och meddelar inom kort vad mitt nästa steg i karriären blir", säger britten.

Tidigare lagkamrater i Liverpool spar inte på hyllningarna:

– Liverpools bäste spelare, tycker Michael Owen.

– Den bäste mittfältaren jag sett, säger Danny Murphy.

– Den bäste jag spelat med, säger John Arne Riise.

"En normal kille"

Men Premier League-lagets nuvarande tränare, tysken Jürgen Klopp, faller inte in i hyllningskören.

– Jag har träffat Stevie, han är en fin människa. Han är långt ifrån den som vill bli en legendar eller bli behandlad som en legendar. Han är verkligen en normal kille. Jag har sett mycket fotboll i mitt liv och har sett Steven Gerrard spela, så visst, han är ganska bra, säger Klopp.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset