Eslövs Xu Hui vann båda sina matcher mot Jekaterinburg. Arkivbild.
Eslövs Xu Hui vann båda sina matcher mot Jekaterinburg. Arkivbild.

Eslöv föll i det svåra bortamötet med Jekaterinburg i bodtennisens Champions League med minsta möjliga marginal, 2–3.– Det är gruppens bästa lag och ändå är vi med och ger dem en match. Vårt mål, att bli minst tvåa och ta oss till kvartsfinal, kvarstår, säger tränaren Peter Andersson.

Xu Hui vann sina singlar mot Alexander Sjibajev och Andrej Gacina. I båda matcherna förlorade Xu Hui första set, men sedan var det som vanligt stabilt och säkert, även om Xu behövde fyra setbollar för att ta andra set mot Sjibajev.

Daniel Kosiba hade tyvärr ingen chans utan föll i tre raka mot Grigorij Vlasov.

Därmed hängde det på blott 14-årige Truls Möregårdh, rankad 329 i världen. Han gav sig själv chansen men lyckades inte förvalta lägena.

Mot Gacina, rankad 25 i världen, hade Möregårdh tre setbollar i andra set för att utjämna till 1–1. När han inte tog den chansen blev rutinerade Gacina för svår.

– Man måste komma ihåg att Truls fortfarande är ung. Mot de här högt rankade spelarna är det otroligt viktigt att sätta de lägen man får, säger Peter Andersson.

I den avgörande matchen vid ställningen 2–2 hade Möregårdh chansen att bli matchhjälte. Eslövsspelaren hade fyra setbollar i andra set mot Sjibajev, 28 i världen, men lyckades inte avgöra.

– Trots förlusten finns det mycket som är positivt. Och vi har bra statistik hemma i Eslöv, säger Peter Andersson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset