Män får orgasm betydligt oftare än kvinnor vid sex, enligt en studie från Indiana university. Det beror till stor del på att vi alltför sällan har den typen av sex som kvinnor behöver för att få orgasm. Men med hjälp av ”Den gyllene trion” kan orgasmglappet jämnas ut, enligt Suzann Larsdotter och Pelle Ullholm på RFSU.

I en amerikansk studie svarade 95 procent av de heterosexuella männen att de ofta eller alltid får orgasm när de har sex. Motsvarande siffra för heterokvinnor var 65 procent.

Förklaringen är att vi alltför sällan har den typen av sex som personer med klitoris behöver för att få orgasm, enligt Suzann Larsdotter, sexualupplysare på RFSU.

– Vår sexuella kultur kan vara väldigt fixerad vid kuken-i-fittan-sexet och allt som sker innan samlaget förminskas till att bara heta ”förspel”. Och mannens orgasm signalerar ofta att nu är sexet slut.

LÄS MER: Här är sexorden vi borde använda mer

Rent biologiskt finns det ingen skillnad mellan könen när det kommer till förmågan att få orgasm, enligt Suzann Larsdotter. Så vad är lösningen för att jämna ut ”orgasmglappet”?

Här är tre tips från Pelle Ullholm som också är sexualupplysare på RFSU:

1. Bryt sexmallen – använd ”den gyllene trion”

– Inget ont om samlaget, men vi behöver fler spelare i laget. Det finns ett uttryck för det här: The golden trio. Det betyder att de flesta kvinnor behöver djupa kyssar, smeksex och oralsex för att få orgasm. Det här har vi vetat i många år. På så sätt får vi inte en, utan två vinnare.

LÄS MER: Sexologen: Så ökar du sexlusten

2. Visa vad du tycker om

– Våga ta med dig dina onanivanor in i sexet tillsammans med din partner. Berätta eller visa hur du vill bli smekt, tagen på eller avslickad.

3. Kommunicera mera

– Fråga mer, visa mer, var mer nyfiken! Männen som vågar bryta de här mönstren har mycket att vinna. Med det kommer mycket fetare upplevelser och orgasmglappet är snart historia.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om orgasm sex