En man som knivhuggit en taxiförare sju gånger döms till fem års fängelse för dråpförsök. Arkivbild.
En man som knivhuggit en taxiförare sju gånger döms till fem års fängelse för dråpförsök. Arkivbild.

En 31-årig man döms till fem års fängelse för dråpförsök efter att ha knivhuggit en taxiförare i Göteborg sju gånger, rapporterar Göteborgs-Posten.

Den knivhuggne fördes till sjukhus med livshotande skador. Bland annat hade han blivit huggen i nacken och fått ena lungan punkterad.

Det var i augusti som ett gräl utanför en nöjeslokal i stadsdelen Majorna urartade. På platsen stod flera taxibilar och väntade på kunder. Då dök en Uber-förare upp och sade att han hade en bokad körning. Det uppstod ett gräl om huruvida Uber-föraren trängde sig före. En bekant till honom, 31-åringen, lade sig i bråket. Det slutade med att han attackerade en av taxiförarna med en kniv. Själv har han hävdat nödvärn – på grund av att föraren hade hämtat en domkraft i sin bil för att slå tillbaka – men rätten tror mer på ett utomstående vittne som berättat att 31-åringen attackerade först och att den blödande taxiföraren därefter hämtade domkraften.

31-åringen flydde från platsen i en bil och körde på en cyklist i flykten innan han fortsatte vidare. Därför döms han också för obehörigt avvikande från trafikolycksplats. Cyklisten ska ha klarat sig förhållandevis bra fysiskt.

Den dömde mannen ska även betala 127 400 kronor i böter till den knivhuggne föraren.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset