Fnatic fick passa på att le under invigningen av Worlds gruppspel.
Fnatic fick passa på att le under invigningen av Worlds gruppspel.

Det som absolut inte fick ske hände ändå. Europeiska hoppet Fnatic blev överkörda av vietnamesterna i Gigabyte Marines i sin inledande gruppspelsmatch i Worlds.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Den match i gruppspelet som på förhand kunde ses som en säker vinst för Martin ”Rekkles” Larsson och hans Fnatic blev det direkt motsatta.

Vietnamesiska Gigabyte Marines spelade utan rädsla och framför allt med en press och hastighet som Fnatic inte lyckades hänga med i.

Đỗ ”Levi” Duy Khánh ställde till det rejält med en ständigt två level högre Nocturne som ingen i det europeiska laget var nära att utmana en mot en.

LÄS MER: Jennifer Lopez pumpar in pengar i svenske spelarens lag

Fnatic som själva är kända för en aggressiv spelstil fick se sig utklassade i sin egen gren. Så fort Fnatic gick för objectives på kartan splitpushade motståndarna i lanes.

Och så fortsatte det.

Fnatic var tvungna att hitta ett sätt att sakta ner spelet men såg i stället obeslutsamma och överväldiga ut när turret efter turret föll.

Fnatic initierade en lagfajt som slutade katastrofalt precis utanför basen vilket resulterade i att vietnameserna fick med sig både en turrent och en inhibitor i basen.

LÄS MER: Affärsikonens ”hemlige son” investerar miljoner i Ninjas in Pyjamas

När Gigabyte Marines helt utan utmaning från européerna dessutom lyckades få med sig Baron var spelet i princip klappat och klart.

När de tågade in i för ett avgörande hade Fnatic ingenting att sätta emot. Nguyễn ”NoWay” Vũ Long dominerade och säkrade ett ace innan matchen avslutades i besvikelse för svensklaget.

Förlusten sätter Fnatic i ett kolsvart läge inför fortsättningen av gruppspelet då de måste vinna båda över Immortals och Longzhu Gaming för att ta sig vidare.

LÄS MER: Fnatics enda livlina i Worlds är en vinst mot Immortals

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset