Mitch “Krepo” Voorspoels under slutspelen i EU LCS i våras.
Mitch “Krepo” Voorspoels under slutspelen i EU LCS i våras.

Mitch "Krepo” Voorspoels satsar på en ny karriär utanför rampljuset efter stormiga tiden i våras.

MISSA INTE: Se alla avsnitt av Esport-tv här!

Den europeiske League of Legends-castern Mitch ”Krepo” Voorspoels twittrade i veckan att han inte kommer att återvända till karriären som kommentator. Anledningen ska enligt Voorspels själv vara att han vill byta riktning i karriären.

”Jag har tillbringat de senaste månaderna utanför rampljuset och har tänkt mycket på hur jag vill fortsätta härifrån. Nu har jag bestämt mig för att i stället bygga vidare på min passion för coachning och på att utveckla spelare”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: NiP:s League of legends-lag får gå efter fiasko i LCS

I maj stormade det rejält kring kommentatorn efter att nakenbilder på honom plötsligt började cirkulera i esportkretsar. Något som fick honom att hoppa av sitt uppdrag på Mid-Season Invitational.

Den 27-årige belgaren bekräftade då att det var han som förekom på bilderna och att de spridits utan hans medgivande.

LÄS MER: 5 gånger ett handslag vunnit över esportstjärnorna

Det uttalandet följdes av lång tystnad från Mitch ”Krepo” Voorspoels fram tills att han nu meddelade sitt beslut att ge upp kommentatorkarriären. Och ännu längre tystnad är att räkna med från LoL-profilen.

”Jag kommer fortsatt att hålla mig borta från sociala medier en överskådlig tid framöver samtidigt som jag jobbar med mig själv. Jag har kommit på att det gör livet mer glädjefyllt”, skriver han på Twitter.

LÄS MER: Otroliga vändningen i Worlds – Fnatic vidare till slutspel

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset