Tom Cruise och John Travolta är några av scientologkyrkans mer kända medlemmar.
Tom Cruise och John Travolta är några av scientologkyrkans mer kända medlemmar.

Vill värva medlemmar med ny tevestation som dessutom ska sändas över radio och internet.

Den kontroversiella scientologkyrkan planerar nu att lansera en egen tevestation. Förra året köpte rörelsen en studiolokal i Hollywood på 20 000 kvadratmeter för 42 miljoner dollar – och förutom teve ska man även sända program över radio och på nätet.

Tanken är att man genom detta ska kunna värva nya ansikten till kyrkan. Att man har medlemmar som är stora kändisar underlättar naturligtvis också. Tidigare har man förlitat sig till broschyrer eller hänvisat till böcker skrivna av grundaren L. Ron Hubbard.

Rick Ross har ett eget onlinearkiv där han samlar information om sekter och omdiskuterade rörelser. Och han tror att man snart kommer att få se en hel del celebriteter i scientologkanalen.

– Hollywood är en stor knutpunkt för kreativitet och några av dem är scientologer. De känner många begåvade människor som kan producera program där till exempel Tom Cruise skulle kunna medverka, säger Ross till The Telegraph.

Den 60-åriga kyrkan har tidigare anklagats för att drivas av vinstintressen och utnyttja medlemmars goda tro – men det hindrar som sagt inte Hollywoodkändisarna från att sälla sig till religionen. Några av deras mer välkända medlemmar – förutom Tom Cruise – är bland andra John Travolta, Peaches Geldof, Kirstie Alley och Juliette Lewis.

Enligt en presstalesman för scientologkyrkan vet man ännu inte när sändningarna kan tänkas dra igång.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset