En högt uppsatt chef inom Göteborgs kommun har fattat avtal med ett privat företag där hon sedan börjat arbeta. Arkivbild.
En högt uppsatt chef inom Göteborgs kommun har fattat avtal med ett privat företag där hon sedan börjat arbeta. Arkivbild.

En chef inom Göteborgs kommun har utan konkurrens förhandlat fram avtal värda miljoner med ett privat företag.

Därefter har hon sagt upp sig för att bli chef på samma företag. Nu misstänks hon för jäv, avslöjar Uppdrag granskning i SVT.

Hero är ett företag som driver flyktingboenden. De har under flera år haft kontakter med både chefer och anställda på social resursnämnden i Göteborg. Trots att flyktingströmmen till Sverige avtagit var en av cheferna med och förhandlade fram flera nya avtal.

Bara dagar efter undertecknandet av det sista avtalet sa den kommunala chefen upp sig. Men jobberbjudandet hade hon fått flera veckor tidigare.

– Jag har pratat med våra jurister om det här, och det rådet de säger till mig är att 'inled omedelbart en granskning av detta' så att vi kan få alla fakta på bordet, säger Michael Ivarson, direktör vid social resursförvaltning i Göteborgs kommun till UG.

Många av de kontrakterade platserna står tomma och kostar Göteborg miljoner varje månad. Chefen förnekar i ett mejl till UG att det skulle finnas någon koppling mellan avtalen och hennes nya anställning.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset