Man misstänks ha avlönats med skattepengar sen 2004.
Man misstänks ha avlönats med skattepengar sen 2004.

En man misstänks ha avlönats med skattepengar i 14 år utan att arbeta. Mannen är son till en enhetschef i Falu kommun. Båda personerna avskedades nyligen av kommunen, skriver SVT Dalarna.

Sonen till enhetschefen var anställd av kommunen redan 2004. Sedan dess misstänks han ha fått lön av kommunen utan att han arbetat, rapporterar SVT Dalarna.

Falu kommun har gjort en polisanmälan och nu misstänks den före detta enhetschefen för trolöshet mot huvudman och hans son för bedrägeri samt medhjälp till trolöshet mot huvudman.

– I det här läget vill vi inte kommentera någonting utan hänvisar till att det pågår en förundersökning för att ta reda på vad som skett och om det har skett på det vis som vi bedömer det. Men det är polisens sak nu, säger Kjell Nyström, tillförordnad kommundirektör i Falu kommun, till SVT Dalarna.

LÄS MER: Alla borde få 10 000 kronor i månaden – utan att jobba

Enligt polisanmälan ska lönebedrägeriet ha inletts för 14 år sedan. Kommunen kan inte svara på varför det inte upptäckts förrän nu.

– Vi kommenterar inte några sådana saker just nu. Vi håller naturligtvis på att titta på det här internt och vi har redan vidtagit ett antal åtgärder, säger Kjell Nyström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om brott