Kan sända "fel signaler" på jobbet.
Kan sända "fel signaler" på jobbet.

Att politiker och tjänstemän kramar varandra på jobbet kan vara ett problem. Det anser man i en kommun i Danmark där den typen av kramar nu har blivit förbjudna på arbetsplatsen.

Att politiker och tjänstemän kramas med varandra kan sända ut fel signaler. Det menar borgmästaren i den danska kommunen Hørsholm, norr om Köpenhamn. Något som även lokaltidningen Fredriksborg Amts Avis rapporterat om.

LÄS MER: Ska vi kramas på jobbet?

– Det sänder vissa signaler, om politiker och tjänstemän är för goda vänner. Kommunen är en arbetsplats, och vi befinner oss i professionella situationer, säger borgmästaren Morten Slotved som företräder Konservative folkeparti.

Nu förbjuder han kramar på arbetsplatsen. Men han poängterar samtidigt att det inte är några tidigare problem som ligger bakom den nya ”krampolitiken”. Förbudet gäller även endast mellan just politiker och tjänstemän – men politiker emellan får fortfarande kramas.

LÄS MER: Forskare: Kramas och gå ner i vikt

Roger Buch, kommunalforskare vid Danmarks medie- och journalisthögskola, har aldrig hört talas om något liknande.

– Fram till ganska nyligen så menade man att de sätt vi hälsar på var något som våra politiker inte bör blanda sig i, säger han till Fredriksborg Amts Avis.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset