Linköping firar i omklädningsrummet efter att SM-guldet säkrats med två omgångar kvar.
Linköping firar i omklädningsrummet efter att SM-guldet säkrats med två omgångar kvar.

Jonna Andersson gjorde två korta inhopp under guldsäsongen 2009.I Linköpings andra guldtrupp någonsin är hon en av nyckelspelarna.– Just nu betyder det här allt, säger vänsterbacken.

Linköping har haft i stort sett samma trupp de senaste två-tre åren vilket såväl tränare som spelare lyfter fram som en av huvudorsakerna till SM-guldet.

Vänsterbacken Jonna Andersson är inget undantag:

– Jag tror att det är en jättestyrka. Vi kunde verkligen börja där vi slutade och slipa på små, små detaljer, säger Jonna Andersson.

Första medaljen

Hon är fostrad i Mjölby men har varit i Linköping i hela åtta säsonger. Hon är den enda som finns kvar i Linköping sedan guldlaget 2009, även om hennes roll då var en helt annan än nu.

– Jag var med och firade då, men fick ingen medalj. Det här är första medaljen, det känns oerhört skönt, säger hon.

– Det är helt obeskrivligt att säkra ett SM-guld innan serien ens är slut. Det var lite speciellt, men riktigt riktigt skönt. Man har krigat på nu i sju säsonger (som ordinarie, plus en som inhoppare), säger Andersson.

"Så himla skönt"

I Linköpings backlinje återfinns förutom Jonna Andersson ytterligare två landslagsspelare i Magdalena Eriksson och Jessica Samuelsson.

Den senare har också en lång historia i klubben och var lättad efter att guldet säkrats.

– Vi är så värda det här i år. Jag tycker verkligen att vi är ett lag där ute på planen. Alla positioner är bra och vi är samspelta, det tycker jag vi har varit från start och vi bevisar det hela säsongen ut, säger Jessica Samuelsson som spelat i Linköping sedan 2010.

– Det här betyder jättemycket. Mitt hjärta är verkligen i Linköping och det känns så himla skönt att få vinna det här SM-guldet med just Linköping.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset