GIF Sundsvall blev förvånad när Hammarbys laguppställning släpptes inför måndagens drabbning.Med i den stod Pa Dibbas namn – anfallaren som gick från Sundsvall till Hammarby föregående helg.– Vi hade ett “gentlemen’s agreement" om att han inte skulle spela, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom efter lagen spelat 0–0.

Efter förra omgången bekräftade Pa Dibba att han skulle lämna GIF Sundsvall för Hammarby. En övergång som hade varit på gång ett tag och, enligt uppgifter till Expressen, drog ut på tiden eftersom GIF Sundsvall ville få till ett avtal att Dibba inte skulle spela mot Sundsvall i måndagens match.

– Vi hade ett “gentlemen’s agreement" om att han inte skulle spela, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom efter matchen.

Det till trots så startade Pa Dibba på topp för sina nya klubb.

– För oss var det väldigt tydligt vilka förutsättningar som skulle gälla för övergången. Nästa gång får vi vara mer vaksamma, fortsätter Hagblom.

Burop

Hammarbys nyförvärv fick både burop och en del jubel från Sundsvallspubliken när han äntrade planen strax innan avspark.

– Det kändes konstigt och det var mycket som gick igenom ens huvud, men samtidigt måste jag ha fokus på matchen, säger Pa Dibba som fick reda på matchdagen att han skulle spela:

– När det inte fanns något i avtalet att jag inte kunde spela matchen fanns det inga tveksamheter.

Debutmatchen i Hammarby blev inget att komma ihåg för Dibba. Hammarby låg lågt i försvarsspelet och satte ingen större press på ett temposvagt Sundsvall. Det farligaste chanserna skapade Hammarby medan hemmalaget fick ha det mesta av bollinnehavet. En typisk 0–0-match.

– Jag tycker vi har alla farliga lägen i matchen, de kommer inte till några riktiga lägen överhuvudtaget, säger Dibba.

Gult kort

Bland annat hade Dibbas anfallskollega Arnór Smárason ett skott i ribban och Kennedy Bakircioglü två riktigt farliga frisparkar.

Dibba blev utbytt efter 69 minuter och hans facit blev ett gult kort efter en ful stämpling av Sundsvalls målvakt Tommy Naurin.

– Jag får en dålig touch och försöker nå den, det var inte bra gjort, säger Dibba.

Ett kort som innebär att han inte får göra hemmadebut mot IFK Göteborg.

– Det är tråkigt att inte få göra hemmadebut, men jag hade med mig två gula så det är inte så mycket att göra, säger Pa Dibba.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset