Patrik Berglund under sin första träning med Sverige inför World Cup.
Patrik Berglund under sin första träning med Sverige inför World Cup.

Bara fem dagar före World Cup-premiären kom Tre Kronors senaste tillskott in i laget.Patrik Berglund, 28, hinner i alla fall få en träningsmatch inför turneringsstarten.– Det känns ganska viktigt. Det är jättekul att få chansen här, sade han.

Berglund tränade på tisdagskvällen, svensk tid, med Tre Kronor i Washingtons träningsanläggning utanför den amerikanska huvudstaden.

Det var hans första riktiga ispass för säsongen.

Natten till torsdagen får han chansen i sin första match för säsongen, Tre Kronors World Cup-genrep mot Europalaget i Verizon Center i Washington.

Det är kort om tid för den förre Västeråsspelaren att komma i form.

Snabba ryck

Det har gått i ett sedan han fick telefonsamtalet från Tre Kronors ledning i måndags. Berglund ersätter Rickard Rakell, Anaheim, som fick problem med magen inför matchen mot Finland i Göteborg i lördags och ligger på sjukhus i Sverige.

Berglund kastade sig direkt på flyget från hemmet i St Louis och kom till Washington i måndags kväll.

– Det är jättekul, det har gått så himla fort. Jag behövde fixa några grejer hemma, sedan hoppade jag på flyget hit. Så i dag känns det mycket bättre när man fått göra första träningen. Man har inte tränat så seriöst på is, så det känns skönt att få en sån här träning, sade Berglund.

Defensivt ansvar

Den storväxte forwarden, 192 centimeter och 98 kilo, tränade tillsammans med Gabriel Landeskog och centern Carl Söderberg. En svensk fjärdekedja med tyngd och styrka som får ett defensivt ansvar.

– Vi tycker att Patrik besitter de kunskaper och den spetskompetens vi behöver. Det är en stor, stark forward som kan spela numerärt underläge, ta tekningar, och har spelat på internationell nivå både i OS och VM och gjort det väldigt bra, sade förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Det är fortfarande oklart om Marcus Krüger spelar mot Europalaget. Han säger själv att han inte känner sig hundraprocentig ännu, men att det går åt rätt håll. Han tror att han ska vara redo till premiären mot Ryssland på söndag – men beslutet om han spelar mot Europalaget tas efter onsdagens matchvärmning.

Henrik Lundqvist vaktar målet i World Cup-genrepet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset