"Och", "att", "han" och "hon". Om du använder dessa ord tillräckligt mycket kommer du att få ett bättre förhållande.

Nu har forskare en ny teori om vad som får kärleken att hålla. Det minst viktiga av vad vi säger till varandra kan vara avgörande för om vi håller ihop. "Som", "vara" eller "och" är exempel på så kallade funktionsord. Dessa påverkar våra relationer mer än vi tror, menar James Pennebaker på University of Texas.

Han och hans forskarteam lät 40 män och 40 kvinnor speeddejta varandra och sedan välja vilka de helst vill träffa för en andra dejt. James Pennebaker spelade dessutom in samtalen och räknade i vilken omfattning funktionsord användes i konversationerna.

Det visade sig att personer som använde liknande funktionsord och i lika stor utsträckning var de som ville träffas igen, skriver Scientific American.

James Pennebaker studerade även 86 par i förhållanden och deras användning av funktionsord när de chattade med varandra.

Det visade sig att ju mer funktionsorden matchade, desto mer sannolikt var paren ihop tre månader senare. Det var till och med viktigare än hur lyckliga paren påstod sig vara.

James Pennebakers tolkning är att par som tycker om varandra troligtvis anpassar sitt språk efter varandra.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset