Näringsmedicinaren Ellinor Ladenberg tipsar om hur du genom kosten förbereder dig maximalt för att hitta din naturliga lust. 
Näringsmedicinaren Ellinor Ladenberg tipsar om hur du genom kosten förbereder dig maximalt för att hitta din naturliga lust. 

Satsa på det naturliga när du vill få igång sexhormonerna. Ellinor Ladenberg tipsar om ämnena som får igång oss – och vad man kan undvika.

För att få ut det mesta av ditt liv gäller det att äta rätt. En balanserad kost ger hormonbalans – ett sätt att hitta sin naturliga lust.

– Får vi inte i oss alla viktiga näringsämnen kan vi helt enkelt inte förvänta oss att fungera perfekt, säger Ellinor Ladenberg, som är utbildad inom klinisk nutrition och näringsmedicin och driver en blogg.

Genom kosten kan vi optimera kroppens funktioner – däribland sexhormonerna. Med en grund av högkvalitativa proteiner och fett, långsamma kolhydrater och ett optimerat bär- och grönsaksintag har vi mycket att vinna.

– Blodsockerbalans, insulinnivåer och sexhormoner är intimt sammankopplade. Allt du stoppar i munnen antingen hjälper eller stjälper din hälsa, säger hon.

Ellinor Ladenbergs 7 bästa mattips för att väcka lusten till liv:

Foto: TT

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa