Försäkringskassan kräver en tandläkare i västra Sverige på ersättning omgörningar efter felbehandlingar. Arkivbild.
Försäkringskassan kräver en tandläkare i västra Sverige på ersättning omgörningar efter felbehandlingar. Arkivbild.

Tandläkaren har felbehandlat uppemot 150 patienter. Nu kräver Försäkringskassan tandläkaren i västra Sverige på ersättning. Det gäller fall där behandlingen som patienter fått måste göras om.

– Tittar vi bakåt i tiden är det totalt 22 ärenden där vi har ställt återkrav mot den här tandläkaren, säger Linda Olofsson, områdeschef för tandvårdsstödet på Försäkringskassan till P4 Väst.

Men flera fall är under utredning. Personal i hans närhet slog larm om missbruksproblem 2013. Arbetsgivaren upprättade en behandlingsplan men lät mannen arbeta kvar till hösten 2014. Senare har rader av felbehandlingar uppdagats. Nu krävs han alltså på ersättning för tandvårdsarbeten som måste göras om.

Försäkringskassan utreder också felaktiga uttag från det statliga tandvårdsstödet. Hur mycket pengar det sammanlagt rör sig om kan Försäkringskassan inte uppge för närvarande. Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) utreder samtidigt mannens tidigare verksamhet. Han har återlämnat sin tandläkarelegitimation och gått i pension.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset