MFF-supportar firar när det står klart att Malmö FF är svenska mästare efter onsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Falkenbergs FF och Malmö FF, på Falkenbergs IP.
MFF-supportar firar när det står klart att Malmö FF är svenska mästare efter onsdagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan Falkenbergs FF och Malmö FF, på Falkenbergs IP.

Malmö är bäst, Malmö har allt.Krönikörerna är lyriska när de hyllar guldlaget, efter att det säkrat SM-guldet för tredje gången på fyra år.

Klubbens 19:e SM-guld går inte obemärkt förbi. Det är fler än någon annan svensk klubb har lyckats ta.

"Det var framtiden som kom springande med historien", skriver Dagens Nyheters Johan Esk, som förklarar vinsten med att MFF är laget som har allt:

"Malmö vinner guldet för att laget har ungdomen och rutinen. Spetsen och bredden. Pengarna och organisationen. Stjärnorna och grovjobbarna."

Sydsvenskans Max Wiman skriver att MFF:s guld inte var det vackraste, men det senaste, vilket alltid är viktigast.

Och han lägger till:

"Det var ett logiskt scenario. Men eftersom fotboll och idrott inte är logiskt mer än ibland så förväntar man sig inte det", skriver han.

"En tidsfråga"

Svenska Dagbladets Anders Lindblad säger att vinsten bara var en tidsfråga.

"Malmö FF står i en klass för sig i svensk fotboll. De två säsongerna i Champions League är den främsta förklaringen till framgången. Alla intjänade miljoner och den internationella erfarenheten har skapat en vinnarkultur som ingen annan allsvensk klubb kan matcha."

"Det är signifikativt att sju av de mest tongivande spelarna under säsongen saknades när guldet bärgades i den regniga oktoberkvällen. Malmö har en bredd i truppen som är överlägsen konkurrenterna. De skånska mästarna är störst, bäst och rikast", skriver Lindblad.

"Sportchefsexcellens"

Noa Bachner, krönikör på Expressen ger mycket av äran till sportchefen Daniel Andersson och kallar klubben "så förbannat mycket bäst".

"Ur år av sportchefsexcellens har ett monster vuxit fram, och den kanske största komplimangen man kan ge något som är bäst är att det kan bli ännu bättre."

I Aftonbladet skriver Robert Laul att MFF var överlägsna, men även att de har gjort det som kan krävas av dem i år.

"De har mest pengar, ja de har så jäkla mycket pengar att det helt enkelt ska vinna allsvenskan, allt annat vore ett jättelikt fiasko."

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset