Sveriges John Guidetti, Mikael Lustig och Ola Toivonen tackar publiken efter VM-kvalmatch mellan Luxemburg och Sverige.
Sveriges John Guidetti, Mikael Lustig och Ola Toivonen tackar publiken efter VM-kvalmatch mellan Luxemburg och Sverige.

Det var ingen klang och jubel-föreställning, men vinsten inkasserades.Sveriges seger mot Luxemburg var en match som blir lätt att glömma, enligt landets tidningskrönikörer.

Johan Esk skriver i Dagens Nyheter att det bara finns två orsaker att minnas matchen.

"1) Sverige fick med tre sig poäng. Det är allt en sån här match handlar om. Det är en match som bara ska städas undan. En stor favorit åker ner till ett litet land och har allt att förlora. Spelet kan se ut som en uppvisning av Harlem Globetrotters men sånt betyder ingenting om inte de tre poängen följer med hem.

2) Mikael Lustig gjorde målet. Det var lika snyggt som ovanligt, det har bara hänt tre gånger tidigare".

Göteborgs-Postens Mattias Balkander var inte riktigt lika kritisk.

"Jag klagar inte. Janne Andersson tar ett steg i taget. Poäng och stabil defensiv i premiären mot Nederländerna, första segern på bortaplan mot Luxemburg. Målfattigt, men chansrikt. Vad mer kan vi begära?

En hel del förstås. Men att gapa efter för mycket tjänar inget till. Det här ger arbetsro. Tre poäng. Och en känsla av att vi är med. VM-kval handlar om poäng där har vi lika många som Frankrike och Nederländerna. Så check på Luxemburg borta".

Kraven på Marcus Berg har höjts sedan Zlatan Ibrahimovics avsked, menar Aftonbladets Erik Niva.

"Det är segern vi tar med oss, men det blir väl ändå missarna vi minns. Anfallsduon fungerar fortfarande inte, John Guidetti kommer till för få avslut medan Marcus Berg slår bort alldeles för många.

Det sistnämnda är det som bekymrar mig mest. När den här kvalgruppen väl avgörs kommer vi ju inte att föra några matcher mot Frankrike eller Holland. Vi kommer att vara beroende av en anfallare som gör tre mål på två chanser – en sådan som kan lobba upp oss i ledning från ingenting – och Marcus Berg är det enda tänkbara alternativet vi har här".

Expressen Noa Bachner var glad att det inte blev någon historisk skräll.

"Matcher mot underlägset motstånd förvandlas till matcher mot tiden. Passningsspel som hakar upp sig, bollmottagningar som spelar för andra laget och en motståndare som vädrar morgonluft.

Den här matchen var på väg ditåt, till att förvandlas till en översvämmad, fiaskoluktande vask när Mikael Lustig stack ned handen och drog loss vattenflödet efter en dryg timme, och resten blev till lika lite historia som det behövde".

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset