Sverige är utslaget ur World Cup. Henrik Lundqvist deppar över det.
Sverige är utslaget ur World Cup. Henrik Lundqvist deppar över det.

Krönikörerna är mer eller mindre överens.Tre Kronors uttåg ur World Cup-ishockeyn i semifinalen är ett fiasko."Det var passivt, ängsligt, chansfattigt", skriver Aftonbladets Mats Wennerholm efter förlusten mot lag Europa.

Det ihopplockade Europalaget sågs som ett drömmotstånd för Sverige. Vägen till finalen, där Kanada väntar, låg öppen.

Men Tre Kronor levde inte upp till favoritskapet. Lag Europa vann med 3–2 efter förlängning och Sverige får lämna World Cup-turneringen med en fiaskostämpel över sig.

För tidningskrönikörerna är eniga, Sverige floppade.

"Jag sitter här på pressläktaren och känner mig fullkomligt tom. Lika tom som efter Sveriges kvartsfinalförlust mot Slovakien i OS i Vancouver 2010, eller den mot Finland i Nagano 1998. För att inte tala om chocken mot Vitryssland i Salt Lake City 2002. Det har blivit alldeles för många slutspelssmällar för svenska Dream Team de senaste åren", skriver Aftonbladets Mats Wennerholm.

"Ovärdigt"

Expressens Magnus Nyström är också hård i sin kritik mot Tre Kronor.

"Så tråkigt. Så snopet. Så onödigt. Och ta mig fan: Så ovärdigt. Detta svenska landslag borde gjort detta bättre och det är bittert att vi blir blåsta på en drömfinal mot Kanada", skriver han.

Spelet ifrågasätts

Johan Esk, Dagens Nyheter, kallar förlusten för ett misslyckande.

"Att sparkas ut av det här hitte-på-laget som heter Europa är ingen skam men Sveriges agerande väcker stora frågor kring Grönborgs sätt att leda laget", skriver han och fortsätter:

"Erik Karlsson kallas världens bästa back, det borde han fått mycket mer chans att visa, men han fick spela för lite."

Svenska Dagbladets Anders Lindblad efterlyser ett mer offensivt Sverige.

"Den svenska taktiken har varit defensiv i hela turneringen men när Team Europa mötte Tre Kronor på samma sätt, med defensiven i främsta rummet, hade Sedin & Co inte något motmedel", skriver han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset