Marcus Krüger under torsdagens träning i Air Canada Centre.
Marcus Krüger under torsdagens träning i Air Canada Centre.

Tre Kronors center Marcus Krüger gör tummen upp för spel i World Cup-premiären mot Ryssland.– Jag förväntar mig att spela på söndag. Det är mitt mål och jag tror jag ska kunna göra det, sade han efter ankomsten till Toronto.

Tre Kronor reste till Kanada direkt efter det misslyckade genrepet mot Europalaget, förlust med 2–6, och tränade i Air Canada Centre på torsdagskvällen, svensk tid.

Marcus Krüger missade i Washington sin andra raka match, men har tränat på is med laget sedan i söndags.

– Det är lite närmare hundra procent i dag, sade han om läget med den handskada han drabbades av mot Finland i Helsingfors för drygt en vecka sedan.

Viktig roll

Förbundskaptenen Rikard Grönborg räknar också in Krüger i premiärlaget och är glad över att den tvåfaldige Stanley Cup-vinnaren från Chicago, rankad som en av NHL:s bästa defensiva forwards, är tillbaka då.

– Han fyller en väldigt viktig roll, speciellt defensivt och i numerärt underläge, sade Grönborg.

Marcus Krüger satt och såg den defensiva svenska härdsmältan i Washington från sidan.

– Det är klart att det var tufft att sitta på läktaren i stället för att vara med nere på isen. Men som tur var så var det en träningsmatch, vi försöker lära från den matchen och gå vidare. Trots allt är det viktigaste det som börjar på söndag.

"Snacka ihop oss"

– Det var ganska tydligt i går att allting inte satt som det skulle, samtidigt är det mycket studsar, de gör något förstamål på en styrning och där två av våra spelare tappar klubban. Det är lite tillfälligheter. Men det är ändå så att vi får chansen att snacka ihop oss nu och korrigera lite. Det är några dagar till det börjar och då måste det verkligen bli bra, sade Krüger.

Flera av de andra lagen tog träningsledigt i dag efter sina genrep, men Tre Kronor valde att köra på is för att i stället ta en träningsledig dag i morgon.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset