Förbundskaptenen Rikard Grönborg pratar med Marcus Krüger under värmningen inför World Cup-genrepet mellan Tre Kronor och Europalaget i Washington.
Förbundskaptenen Rikard Grönborg pratar med Marcus Krüger under värmningen inför World Cup-genrepet mellan Tre Kronor och Europalaget i Washington.

Chicagocentern Marcus Krüger vilar i Tre Kronors World Cup-genrep i natt mot Europalaget.– Det ser riktigt bra ut för honom, men vi vill ge honom någon dag till, säger förbundskaptenen Rikard Grönborg.

Krüger fanns med på isen för tredje träningen i rad när Tre Kronor hade matchvärmning i Verizon Center i Washington inför mötet med Europalaget i natt.

Han ser inte ut att hindras av den skada – SVT har tidigare rapporterat att det handlar om en handskada – han drog på sig i den första träningsmatchen mot Finland i Helsingfors förra veckan.

Efter träningen i tisdags sade Krüger att han känner sig bättre och bättre för varje dag, men inte är hundra procent ännu.

Förbundskaptenen Rikard Grönborg vill inte riskera något med Krüger, som vunnit två Stanley Cup-titlar med Chicago och räknas som en av NHL:s främsta defensiva forwards.

– Han kör för fullt, han trycker på och tycker att det känns bra, men vi känner att vi vill ge honom ytterligare ett par dagar och så tar vi det därifrån, säger Grönborg.

På backsidan får Hampus Lindholm vila mot Europalaget till förmån för Mattias Ekholm.

Tre Kronors första match i World Cup i Toronto spelas mot Ryssland på söndag kväll.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset