En stor brand bröt ut under natten i ett asylboende i Fagersjö i södra Stockholm.
En stor brand bröt ut under natten i ett asylboende i Fagersjö i södra Stockholm.

En stor brand har brutit ut i ett asylboende i Fagersjö i södra Stockholm. 44 personer har evakuerats, och tidigt under morgonen var branden fortfarande inte under kontroll.

– Det är en brand i en av två barackslingor. Det brinner kraftigt i konstruktionen där fortfarande. Vi har inte det under kontroll, säger Roger Sverndal, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar, vid klockan 04.30.

Räddningstjänsten har 13 enheter på plats som jobbar för att släcka branden. Det finns ingen spridningsrisk till den andra barackbyggnaden.

Brandorsaken är oklar.

– Det får polisens tekniker undersöka, säger Roger Sverndal.

Det var polisen som upptäckte att det brann:

– Det var en av våra patruller som passerade förbi som såg att det brann i fasaden, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, och uppger att larmet kom in strax före klockan 01.30.

Asylboendet i Stockholm stads regi består av flera byggnader och samtliga boende i byggnaden som eldhärjats har evakuerats.

– Vi biträder räddningstjänsten och Stockholm stad med att ta hand om de boende. Sedan när branden är släckt så spärrar vi av och genomför en teknisk undersökning, också får vi se om vi kan hitta några vittnen på plats, säger Andersson.

Johan Nilsson / TT
Räddningstjänsten arbetar natten till söndagen med att släcka branden.
Johan Nilsson / TT
Branden upptäcktes av polisen och bekämpas nu av 13 enheter från räddningstjänsten.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset