Perugia.
Perugia.

En kraftig jordbävning har drabbat centrala Italien.Staden Amatrice har drabbats hårt och människor sitter fast under bråte.– Halva staden är borta, säger borgmästaren Sergio Pirozzi.

De centrala delarna av staden Amatrice har drabbats hårt av skalvet, säger borgmästaren till RAI enligt Reuters. Människor sitter fast under bråte.

– Vägarna in och ut ur staden är avskurna. Halva staden är borta, säger Pirozzi till RAI enligt Reuters.

– Det är människor fast under bråten... Det har varit ett jordskred och en bro kan kollapsa.

Enligt myndigheterna finns rapporter om kollapsade byggnader i centrala Italien efter skalvet. På berget Gran Sasso uppges stora klippblock ha lossnat i skalvet.

Skalvet hade enligt den amerikanska geologiska myndigheten USGS en magnitud på 6,2, med epicentrum omkring 8 mil sydöst om Perugia. Det inträffade strax efter klockan halv fyra på morgonen, lokal tid, och kändes ända till Rom. Enligt USGS var det väldigt grunt, bara på omkring en mils djup.

Radiokanalen RAI rapporterar att människor sprang ut på gatorna i centrala Umbrien och Le Marche.

Enligt europeiska sajten EMSC, som mäter jordskalv, var magnituden 6,1 med epicentrum nordöst om Rom, nära Rieti, på fyra kilometers djup.

Italienska regeringen är i kontakt med landets räddningsmyndighet, twittrar en talesperson för premiärminister Matteo Renzis.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset