Får du ont i knäna av löpning? Vill du ha effektiv träning utan att lägga ner timmar på gymmet? Då borde du prova Me-Mover – den nya träningsmaskinen som tar dig ut i naturen och ger dig maximal träning på kort tid.

– Det låter lite fånigt men det är nästan som att vara nyförälskad, säger Lene Clausen.

Längs kustlinjen på norra Själland i Danmark ligger Tisvildeleje där 52-åriga Lene Clausen bor. Hon har idrottat hela sitt liv och kallar sig själv för en sportnörd. Hon har bland annat spelat fotboll, orienterat, är dansk mästare i boxning och är en rutinerad löpare. Men efter flera år av skador och med tre operationer i knä och ankel fick Lene ge upp sin löpträning då det blev för stor påfrestning för kroppen.

– Löpning har under åren blivit min bästa vän och när jag förlorade den var det väldigt tungt. Jag kände att jag tappade bort mig själv, säger Lene Clausen.

När hon nästan gett upp hoppet om att hitta en ersättare till löpningen läste hon om den nya trampmaskinen Me-Mover. Några månader senare fick hon erbjudandet att låna hem en Me-Mover för att prova.

– Jag kommer ihåg känslan när jag för första gången ställde mig på den. Det var så enkelt och en enorm lättnad att äntligen hittat rätt, säger Lene Clausen.

Läs mer om och köp Me-Mover här!

Lene Clausen tränar med Me-Mover två till tre gånger i veckan och njuter av att vara ute i naturen.

”Jag har fått tillbaka mitt liv”
1994 åkte Lene Clausen ner för att kämpa med de nordiska styrkorna under Balkankriget. Efter några år nere i Balkan åkte Lene hem och blev diagnostiserad med posttraumatisk stress. Hon har bra perioder och sämre perioder där ångesten blir så stark att hon knappt orkar ta sig ut. Det enda som har fungerat för att lindra Lenes posttraumatiska stress är träning.

– Det finns ingen medicin för posttraumatisk stress utan träning är det enda som funkar. Med Me-Mover har jag fått ett sätt att tackla min diagnos utan att det sliter på min kropp.

Lene blev förtidspensionerad efter att hon kom tillbaka från Balkankriget, men med Me-Movern känner hon att hon fått tillbaka sin energi och har nu kunnat börja jobba några timmar i veckan.

– Nu jobbar jag fem timmar varje vecka och det kunde jag inte tidigare. Det känns som att jag har fått tillbaka mitt liv, säger Lene Clausen.

Kom igång med träningen – spana in fördelarna med Me-Mover här!

Me-Mover är det perfekta redskapet för dig som vill återfå styrkan efter en skada och maximerar träningen.

Effektiv träning på kort tid
Du kan enkelt anpassa träningen för att göra passet så effektivt som möjligt. Me-Mover ger samma effekt som ett hårt träningspass men på bara 30 minuter. Anledningen till det är att du kan växla mellan högintensiva och lågintensiva rörelser samtidigt som du aktiverar hela kroppen på en och samma gång.

 – Jag har alltid varit i god form och sedan jag började med Me-Mover har jag inte bara fått ett kvitto på hur bra kondition och styrka jag har. Jag har också märkt att mina lårmuskler blivit större och starkare av all träning i backar och på grus.

Det är lika enkelt att ta sig fram inne i stan som ute i skogen. Me-Mover har en carving-förmåga som gör att man snabbt och smidigt tar sig runt hörn och de stora hjulen gör att den tar sig fram även i svårare terräng. Med en hastighet på upp till 35 km/h kommer man snabbt dit man ska och kan ersätta cykeln för den som annars cyklar till jobbet.

– Med Me-Mover tar jag mig enkelt fram i skogen och jag triggas av utmaningen att ta mig upp för branta backar. Jag blir fortfarande lika förvånad varje gång jag märker att ingen backe är för svår för mig och min Me-Mover.

 

Aktivera hela kroppen med Me-Mover

Me-Mover fungerar som en trappmaskin på tre hjul där man lyfter pedalerna upp och ned under kroppen för att ta sig framåt. Styret justeras för att passa just dig och ger dig en upprätt hållning, och tillskillnad från att gå eller springa minimerar Me-Mover alla stötar som är påfrestande för lederna.

Me-Mover aktiverar du sex av de åtta stora muskelgrupperna. Du aktiverar bland annat ben, rygg, bål, rygg, bröstmuskler och armar – allt på samma gång. Maskinen är ett perfekt verktyg för rehabilitering av rygg, knän, anklar och har mindre inverkan på dina leder än att gå, vilket är bra för dem som vill återfå sin styrka efter en skada.

Just nu får alla Metro-läsare 2 500 kronor i rabatt vid köp av Me-Mover FIT Basic. Ange koden i kassan: metro 1.

Köp Me-Mover FIT här!

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset