Den amerikanske skådespelaren Ashton Kutcher ryktas vara otrogen mot sin fru Demi Moore och har skapat rubriker den senaste tiden .
Den amerikanske skådespelaren Ashton Kutcher ryktas vara otrogen mot sin fru Demi Moore och har skapat rubriker den senaste tiden .

Är din man otrogen? Skyll på ekonomin. Ny studie kopplar samman den ekonomiska krisen med otrohet.

Forskare vid University of Kansas, USA, har hittat ännu en konsekvens av den ekonomiska krisen. Under ekonomiskt svåra tider tycks män, även de som lever i monogama förhållanden, söka fler sexpartners.
– Vi är biologiskt designade för att föröka oss och det är omständigheterna som talar om för oss vilken strategi vi bör använda för tillfället, säger socialpsykologiprofessorn Omri Gillath till Science Daily.

I en studie, som nästa månad publiceras i ”Journal of experimental social psychology”, har han undersökt responsen från män som först intruerats att tänka på döden och sedan tittat på erotiska bilder. Männen reagerade kraftigare på bilderna än kontrollgruppen. Tesen? Att mäns vilja att föröka sig ökar under ”sämre omständigheter för överlevnad”. Enligt Gillath kan hot mot ekonomin och arbetet ha den här effekten.
– Om en man tror att han ska dö är det fördelaktigt för honom att använda kortsiktiga parningsstrategier – för att säkerställa sin avkomma, säger Gillath.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset