Ulf Kristersson (M) och Annie Lööf (C).
Ulf Kristersson (M) och Annie Lööf (C).

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson riktar skarp kritik mot Centerpartiets beslut att stödja förslaget om att ge ensamkommande en ny chans till uppehållstillstånd. "Det är olyckligt att Centerpartiet medverkar i det här", säger han på en presskonferens.

På tisdagen meddelade Centerledaren Annie Lööf att hennes parti beslutat sig för att stödja regeringens förslag om ensamkommande. Nu riktar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skarp kritik mot C.

”Nu får i praktiken Miljöpartiet styra denna del av regeringens migrationspolitik, och Centern väljer att göra den till sin. Centerns beslut är deras och ansvaret för konsekvenserna ligger hos dem. Det betyder dock inte att Alliansen har gjort Centerns migrationspolitik till sin”, skriver han på Facebook.

LÄS MER: C stödjer regeringen om ”gymnasielagen” – det innebär lagförslaget

Samtidigt anser Kristersson att Alliansen är mycket större än det aktuella riksdagsbeslutet.

– I grund och botten är alliansen väldigt enig. Den enigheten har inte påverkats av detta, säger han på en presskonferens på onsdagen.

Regeringens förslag, som lades fram i början av året, har kritiserats hårt av bland annat Lagrådet. Regeringens mål är att drygt 9 000 ensamkommande ungdomar ska få en extra chans att stanna i Sverige trots att de tidigare blivit nekade asyl.

LÄS MER: 9 000 ensamkommande föreslås få ny chans

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset